20 жовтня відбулась міжвузівська навчально-практична конференція за темою «Практика лікаря-інтерна. Вірус SARS-CoV-2 і діти». У події взяли участь три провідні медичні університети України: Запорізький державний медичний університет, Дніпровський державний медичний університет, Івано-Франківський національний медичний університет. Лікарі-інтерни ІФНМУ представили дві змістовні та цікаві доповіді.

Загалом на науковому форумі лікарі-інтерни за спеціальністю «Педіатрія» представили 11 доповідей, присвячених цій тематиці. Зокрема, наводився аналіз клінічних випадків та літературних джерел щодо інфекції COVID-19. Обговорювались питання впливу SARS-CoV-2 на організм дитини від народження до підліткового віку, особливості перебігу COVID-19 у дітей, методи лікування, прояви постковідного синдрому, програми вакцинації та їх ефективність.

Лікар-інтерн Роман Штибель розповів про постковідний тромбоз в неонатальній практиці, розбір клінічних випадків. У своїй доповіді він продемонстрував клінічні випадки з власної практики лікарів-анестезіологів обласної дитячої клінічної лікарні Івано-Франківська. Керівником роботи є керівник доцент кафедри дитячих хвороб Навчально-наукового інституту післядипломної освіти Ярослав Семкович.

Другу доповідь представила лікарка-інтерн Юліана Мироняк. Тема: «Формування імунної відповіді після вакцинації проти COVID-19». Робота базувалася на аналізі сучасних закордонних публікацій щодо особливостей формування імунітету на тлі проведення вакцинації проти цієї інфекції з використанням вакцин різних типів. Керівник — доцент кафедри дитячих хвороб ННІПО Надія Фоменко.

Доповіді викликали жваву дискусію і багато цікавих запитань від організаторів конференції та слухачів. Як кажуть викладачі кафедри дитячих хвороб ННІПО, на майбутнє тут планують продовжувати працювати над цими питаннями та активно залучати інтернів до поглибленого вивчення впливу SARS-CoV-2 на організм дитини.

Зазначимо, що до оргкомітету від ІФНМУ входили проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, доцент Тарас Кобрин, завідувачка кафедри дитячих хвороб ННІПО, професорка Ольга Cиноверська, професорка кафедри педіатрії Алла Юрцева. Працівники кафедри дитячих хвороб ННІПО висловлюють щиру подяку ректорату ІФНМУ за технічне забезпечення та надану можливість взяти участь у надзвичайно актуальній на сьогоднішній день конференції.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
8
9
10
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
24
25
26
27

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma