У Києві 21-22 жовтня у змішаному форматі відбувся XV з’їзді акушерів-гінекологів України «Акушерство, гінекологія, репродуктологія: актуальні та дискусійні питання». Серед учасників і слухачів з різних областей України були й науковці Івано-Франківського національного медичного університету.

Серед питань, які розглядалися на науковому форумі були досягнення та проблеми репродуктивної медицини, проблемні питання акушерства в Україні в сучасних умовах, аналіз материнської смертності та шляхи її зниження, перинатальна медицина та медицина плода, невідкладні стани в акушерсько-гінекологічній практиці, проблеми організації, навчання, підвищення кваліфікації, міждисциплінарної взаємодії в акушерстві та гінекології та багато інших.

Участь взяли провідні спеціалісти з акушерства та гінекології, практичні лікарі, представники профільних кафедр медичних університетів, академій та інститутів МОЗ та НАМН України. ІФНМУ на конференції представили завідувачка кафедри акушерства та гінекології імені професора І.Д. Ланового професорка Наталія Геник, асистентка Руслана Бігун, аспірантка Галина Гвоздецька. Колективну доповідь працівників кафедри про порушення психоемоційного стану та вітамін D статусу у вагітних з ранніми гестозами безпосередньо в Києві представила Галина Гвоздецька. «Було дуже цікаві доповідей, особливо багато говорилося про проблеми роботи акушерсько-гінекологічної служби та надання допомоги пацієнтам в умовах пандемії COVID-19, — розповідає доповідачка. — Щиро дякуємо організаторам за подію такого високого рівня».

Подію організувала Асоціація акушерів–гінекологів України. На з’їзді відбулися вибори голови Асоціації. На цю посаду переобрали академіка Валерія Запорожана.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma