Живопис, графіка, музика і шиття. Студентка п’ятого курсу спеціальності «Медицина» Івано-Франківського національного медичного університету Мар’яна Тімраз поєднує навчання і творчість. Дівчина малює для себе і навіть створює навчальні плакати для університетських кафедр.

Мар’яна Тімраз приїхала до Івано-Франківська з Рівного. Творчістю займається з дитинства. Каже, що її надихнула мама. «Захоплююся мистецтвом з дитинства, але ніколи не займалася цим професійно, це моє невеличке захоплення, — розповідає Мар’яна. — В університеті я почала поєднувати медицину і малювання, коли в нас почався курс анатомії. Я перемальовувала анатомічні атласи і так легше засвоювала інформацію».

Живопис і графіка прикрашають її кімнату в гуртожитку. На стіні є фентезійний дракон (перша картина олією на полотні), мальовничий ліс також олією, пастельний ембріон людини тощо. А ще висять дві декоративні квіткові композиції, які символізують серце і легені. Їх вона створила ще на першому курсі до дня університету.

До слова, Мар’яна Тімраз продовжує творити для своєї Alma Mater. Вона створює навчальні плакати. Її роботи є на кафедрах фізіології, хірургії. Зараз робить три плакати для кафедри неврології. «Малюю плакати олівцями на цупкому папері 100 на 70 сантиметрів, — розповідає дівчина. — Деякі з плакатів інтерактивні, тобто мають рухомі деталі, за які можна потягнути, і картинка змінюється. Мені цікаво ілюструвати книжки, зараз я маю справу здебільшого з медициною».

Ось так виглядає один з інтерактивних навчальних плакатів Мар’яни Тімраз

Мар’яна Тімраз має ще кілька мистецьких захоплень. З другого класу школи вона грає на скрипці. Влітку 2019 року разом із сестрою взяла участь у концерті найбільшого рок-гурту світу Rockin’1000. Тоді у німецькому Франкфурті зібралися 1002 музиканти з усього світу та разом виконали відомі рок-композиції. А віднедавна вона також шиє. Їй подобається неформальний одяг, і вона вирішила, що його легше і дешевше створювати для себе самій.

«Творчість для мене — це своєрідна психотерапія», — каже Мар’яна Тімраз. До слова, в майбутньому після закінчення університету вона мріє працювати в психіатрії і психотерапії. Бажаємо Мар’яні натхнення, подальших успіхів і реалізації себе у творчій та професійній сферах!

Концерт у Франкфурті у 2019 році. Серед сотень інструментів тут звучить і скрипка студентки ІФНМУ Мар’яни Тімраз

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
10
11
12
13
16
17
18
19
20
22
23
24
25
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma