Майже тиждень в центральному корпусі Івано-Франківського національного медичного університету працює центр масової вакцинації населення від СOVID-19. Ми дізналися, як у ці дні відбувається щеплення.

У пікові години перед центральним корпусом навіть утворюється невелика черга людей, які бажають щепитися. Втім, це не створює додаткових проблем. Приміщення розділені на окремі зони для тих, хто ще чекає своєї черги щепитися і вже вакцинованих, котрі пів години після отримання своєї дози мають посидіти під наглядом медиків.

За словами проректора з науково-педагогічної та лікувальної роботи, доцента Тараса Кобрина, центр вакцинації працює відповідно до вимог Міністерства охорони здоров’я України і побажань департаменту охорони здоров’я ОДА. «Ми організували максимально комфортний для наших громадян процес вакцинації, намагаємося забезпечити якнайкращі умови для медичних працівників, аби можна було щепити якомога більше людей», — говорить Тарас Кобрин.

У залі вакцинації постійно чергують працівники Центру екстреної допомоги. Так, Світлана Гелета і Віталій Ковтун кажуть, що процес проходить спокійно: «Загалом усе добре. Деякі люди, котрі мають гіпертонічну хворобу, висловлюють перестороги до щеплення через підвищений артеріальний тиск. Але після прийому своїх медпрепаратів, коли тиск нормалізується, вони все спокійно і без проблем вакцинуються».

Нагадаємо, центр вакцинації працює щодня з 10:00 до 18:00 години. Отримати щеплення в ньому можуть всі охочі. Адреса — вулиця Галицька, 2.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
20
21
22
24
26
27
28
29

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma