На базі медичного інституту Сумського державного університету відбулась міжнародна медична конференція Biomedical perspective III. У науковому форумі взяли участь студенти Івано-Франківського національного медичного університету та здобули призове третє місце.

Наші студенти представили на конференції наукову роботу «The morphological characteristic of cervical intraepitelial neoplasia which is associated with Human Papillomavirus infection depending on type of female infertility». Її спільно підготували студент третього курсу факультету підготовки іноземних громадян Якуб Скора, студентка п’ятого курсу медичного факультету Ольга Жураківська та студент четвертого курсу фахового медичного коледжу Сергій Кіндратів. Науковими керівниками роботи є завідувачка кафедри патологічної анатомії професорка Ельвіра Кіндратів і доцентка Тетяна Князевич-Чорна.

Дослідження франківських студентів присвячене значенню папіломавірусної інфекції у розвитку дисплазії шийки матки у жінок з безпліддям. Особливий наголос студенти зробили на важливості вакцинації в профілактиці виникнення передракових змін та раку шийки матки.

Наукову роботу на секції Clinical Medical Sciences представляв Якуб Скора. Відзначимо, що мовою конференції була англійська. «Спершу я трохи хвилювався, адже в журі конференції були науковці з Harvard Chan School of Public Health, але потім опанував себе і намагався доповідати так, щоб максимально продемонструвати ілюстративний матеріал, — розповідає Якуб. — Наша робота зацікавила слухачів і мені задавали питання, особливо про важливість вакцинації від папіломавірусної інфекції. Я дуже щасливий, що взяв участь у конференції і що наша робота відзначена дипломом!».

Участь в конференції взяли студенти з багатьох країн Європи, Азії, Африки. Презентація франківських студентів вигідно вирізнялася з-поміж інших робіт своїм багатим ілюстративним матеріалом. Вона привернула увагу слухачів і членів журі.

Вітаємо наших студентів! Бажаємо натхнення для продовження наукових досліджень і нових успіхів!

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma