Івано-Франківський національний медичний університет продовжує вдосконалювати і розширювати свою матеріально-технічну і навчальну базу. Невдовзі почнеться створення нового навчального комплексу для кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії з курсом фізичного виховання.

Нагадаємо, спеціальність 227 «Фізична терапія, ерготерапія» в університеті відкрили чотири роки тому. Влітку цього року відбувся перший випуск бакалаврів цього фаху. Ці спеціалісти є дуже затребуваними в Україні. Чимало лікувальних закладів відкривають відділення реабілітації і з нетерпінням чекають співробітників. Не дивно, що студентів, котрі бажають здобути цей фах, теж стає більше. Так, наприклад, якщо першими випускниками ерготерапевтами були 31 студент, то зараз на першому курсі цієї спеціальності навчаються вже 83 студенти.

Для ефективнішого навчання та підготовки висококваліфікованих спеціалістів з напрямку фізичної терапії, ерготерапії, фізичної та реабілітаційної медицини і спортивної медицини цього року в університеті створили нову кафедру фізичної та реабілітаційної медицини. А вже днями в гуртожитках №1 і №2 почнеться капітальний ремонт і облаштування нових навчальних кімнат для кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії з курсом фізичного виховання. Сьогодні об’єкт оглянули ректор університету Микола Рожко, завідувач кафедри Ігор Чурпій, працівники господарського відділу, завідувачі цих гуртожитків.

«Проєктом враховано усі сучасні тенденції та вимоги для навчання студентів, — розповідає Ігор Чурпій. — Завдяки адміністрації університету наша кафедра має навчально-практичний центр, який наповнений великою кількістю обладнання, але він для нас вже дещо затісний. А після завершення ремонту і переїзду в нові приміщення центр отримає більше площі, розшириться, стане зручнішим, і в перспективі ми плануємо, що тут відбуватиметься також об’єктивний структурований клінічний іспит (ОСКІ) для студентів цієї спеціальності».

«Тут є величезний об’єм роботи, але маємо рухатися вперед і розвиватися, — говорить ректор Микола Рожко. — Усе, що ми робимо в університеті, робиться в першу чергу для наших студентів. Хочемо, аби вони мали ще кращі та комфортніші умови для навчання з усім обладнанням, котре необхідне для відпрацювання тих навичок, які знадобляться їм в професійній діяльності».

Зауважимо, що в самих гуртожитках також тривають ремонтні ремонти. Зараз тут оновлюють холи і коридори, встановлюють нові меблі.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
24
25
28
29
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma