В Івано-Франківському національному медичному університеті 23 листопада відбулися онлайн збори кураторів. Університетські наставники обговорили виховну роботу зі студентами, академічну доброчесність та волонтерські й благодійні активності.

Збори кураторів в університеті відбуваються регулярно. На цих зустрічах обговорюють виховну роботу зі студентами, контроль участі студентів у навчальному процесі, участь у суспільному житті, різноманітні активності тощо.

Цього разу професорка кафедри анатомії людини Оксана Жураківська ознайомила викладачів із положеннями про виявлення і запобігання академічного плагіату та про академічну доброчесність в ІФНМУ. «У 2020 році в університеті прийнятий кодекс академічної доброчесності, — розповідає професорка. — У цьому документі прописано, що всі викладачі і студенти мають слідувати принципам чесності. Сьогодні цьому питанню приділяється велика увага. Дуже важливо, щоб куратори донесли інформацію про академічну доброчесність до студентів, і вони знали й дотримуватися цих принципів».

Усі документи, які стосуються академічної доброчесності, а також онлайн-курсу «Основи академічної доброчесності» доступні на сайті університету у розділі Публічна інформація --> Академічна доброчесність.

Голова ради кураторів ІФНМУ, доцентка Тетяна Князевич-Чорна розповіла про волонтерські активності, доступні для студентів-медиків. Так, юних помічників дуже потребують в Івано-Франківському обласному клінічному центрі паліативної допомоги, Івано-Франківському геріатричному пансіонаті, центрах масової вакцинації населення тощо.

Наостанок Тетяна Князевич-Чорна нагадала про те, що наближаються зимові свята, зокрема, День святого Миколая, і щороку в університеті відбуваються благодійні акції, спрямовані на допомогу дітям і дорослим, які цього потребують. Попри пандемію необхідно продовжити цю добру традицію.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
15
16
22
24
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma