У четвер, 25 листопада, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбулась зустріч з представниками Чеського агентства розвитку. Завдяки цьому міжнародному співробітництву студенти ІФНМУ вже незабаром зможуть навчатися на сучасному мультимедійному анатомічному столі.

До ІФНМУ завітали представники CzechAid Міхал Белгіч і Ян Пейріл. Із закордонними партнерами спілкувалися ректор ІФНМУ професор Микола Рожко, перша проректорка професорка Ганна Ерстенюк, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи доцент Тарас Кобрин, декан медичного факультету професор Роман Яцишин, начальник відділу міжнародних зв’язків доцент Віталій Осадець та його заступник професор Руслан Козовий, начальник навчального відділу Володимир Голуб, начальниця юридичного відділу Уляна Хомут.

Мова йшла про передачу сучасного анатомічного стола вартістю близько двох мільйонів гривень. Цей великий повнорозмірний навчальний гаджет допоможе студентам краще оволодіти теоретичними та практичними знаннями з анатомії. Завідувачка кафедри анатомії людини професорка Оксана Попадинець і доцент Тарас Котик показали чеським гостям приміщення, в якому пропонується встановити анатомічний стіл, а також ознайомили з навчальною базою кафедри. Міхал Белгіч відзначив гарне оформлення аудиторій оригінальними і якісними навчальними матеріалами і висловив захоплення анатомічним музеєм.

Передбачається, що після відповідного тендеру, який проведе Чеське агентство розвитку CzechAid, до Івано-Франківська прибудуть представники компанії-виробника, які встановлять анатомічний стіл, налагодять його роботу, а також проведуть спеціальний навчальний курс для викладачів та обслуговуючого персоналу. Слід зазначити, що для участі у міжнародному проєкті наш університет було обрано серед багатьох інших освітніх установ України.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
20
21
22
24
26
27
28
29

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma