Івано-Франківський національний медичний університет 7 грудня відвідав директор директорату розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України Мстислав Банік. Він ознайомився, як у центрі масової вакцинації населення від СOVID-19 на базі університету працює центр команди підтримки «Дія».

У центрі масової вакцинації населення в центральному корпусі ІФНМУ щеплення вже отримали понад 20 тисяч наших краян. Щоденно тут вакцинують близько 200-250 осіб. Пункт підтримки «Дії» тут почав працювати минулого тижня. На цій локації працюють консультанти, які допомагають заявникам генерувати COVID-сертифікати у мобільному застосунку чи на порталі «Дія».

В такому пункті, зокрема, можна проконсультуватися з таких питань:

  • дізнатися про види СOVID-сертифікатів та шляхи їх отримання;
  • подати заявку на отримання СOVID-сертифіката на порталі та в застосунку «Дія»;
  • які дані перевірити, щоб сертифікат згенерувався, якщо проблема виникла в лікаря (сімейного або того, який проводив щеплення);
  • визначити помилку генерування сертифіката;
  • що робити, щоб продовжити термін дії сертифіката з 6 місяців до 365 днів.

У конференц-залі ІФНМУ відбулась прес-конференція за участі Мстислава Баніка, а також ректора університету, професора Миколи Рожка, заступника голови обласної державної адміністрації Богдана Футерка, в. о. директора департаменту охорони здоров’я Володимира Дзьомбака, в. о. генерального директора обласної клінічної інфекційної лікарні Микола Стовбан.

Мстислав Банік роз'яснив усі аспекти та алгоритм дій у разі виникнення проблем при отриманні COVID-сертифікатів, а ще відзначив чудову організацію процесу щеплення та подякував адміністрації університету, усім медикам і студентам-медикам, які працюють тут волонтерами.

За інформацією Миколи Стовбана, станом на сьогодні в області вже проведено 705 807 щеплень, а саме 28,7% населення Прикарпаття провакциновано однією дозою і 23,2% — двома. «Перервати ланцюг поширення коронавірусної хвороби можна тільки завдяки масовій вакцинації населення», — наголошує лікар.

Ректор Микола Рожко наголосив на великій активності та свідомості викладачів та студентів медичного університету, які з перших днів пандемії борються за життя і здоров’я людей. «Наші студенти та інтерни працювали на карантинних блок-постах по всій області, сьогодні продовжують допомагати лікарям у лікувальних закладах, працюють волонтерами у центрах масової вакцинації населення, — підкреслює ректор. — Я з впевненістю можу сказати, що ці діти своєю працею, терпінням, громадянською свідомістю доводять, що після закінчення університету вони будуть справжніми лікарями».

Наголошуємо, що уникнути важких ускладнень від СOVID-19, запобігти летальним випадкам та оминути суворі карантинні обмеження можна тільки вакцинувавшись.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma