B рамках програми Європейського Союзу Erasmus+ Івано-Франківський національний медичний університет і фаховий медичний коледж вперше стали членами європейського акредитованого консорціуму та учасниками програми на 2021-2027 роки.

Співпраця почалася в рамках Kick-Off Meeting, який відбувся 9-10 грудня в місті Ерфурт (Німеччина). Делегацію України очолював начальник відділу з питань міжнародної, міжрегіональної співпраці та проєктного менеджменту Івано-Франківської обласної ради Юрій Цимбалюк. У складі делегації були й представники ІФНМУ, а саме заступник начальника відділу міжнародних зв’язків професор Руслан Козовий і директор фахового медичного коледжу ІФНМУ доцент Олександр Бульбук.

Поїздка стосувалася дуже широкого кола питань міжнародного співробітництва. Зокрема було обговорено з німецькими колегами удосконалення освіти медичних сестер в рамках програм Erasmus+, KА1, напрямки закордонного стажування, візитів, тренінгів наших студентів і викладачів у німецьких медичних закладах.

Так як світ вже живе в реальності Індустрії 4.0, тобто автоматизованого виробництва, інтернету речей та Великих даних, найуспішніші країни світу давно зрозуміли, що відповідь на виклики цифрової доби може дати інноваційна освіта, а найціннішим капіталом є людина. На зустрічі були обговорені тенденції Індустрії 4.0, їх вплив на освіту, технології навчання 4.0.

Ефективне міжнародне співробітництво може допомогти інтеграції національної системи освіти в міжнародний освітній простір. Тож налагодження такої співпраці і започаткування нових спільний проєктів сьогодні є дуже актуальним.

Довідково

Еразмус+ є програмою міжнародної співпраці Європейського Союзу з іншими країнами світу у сфері освіти, молоді та спорту, що має на меті підтримку освітнього, професійного та особистісного розвитку громадян ЄС і поза його межами задля внеску до стійкого зростання, якості робочих місць і соціального згуртування, для розвитку інновацій та посилення європейської ідентичності і активного громадянства. Програма підтримує можливості навчальної та академічної мобільності в освіті та для молоді, проєкти та партнерства і розвиток стратегій та співпраці.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
8
9
10
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
24
25
26
27

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma