У вівторок, 28 грудня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбулась конференція трудового колективу. Ректор вишу, професор Микола Рожко звітував перед колективом про діяльність і здобутки університету упродовж 2021 року. Конференція відбулася в концертній залі обласної філармонії.

Традиційно конференція розпочалася зі звіту ректора. Найперше Микола Рожко відзначив згуртованість колективу і студентів у часи непростих викликів пандемії, яка триває. «Наша спільна робота дозволила університету продовжувати працювати, ми не зупинялися, і в цьому є заслуга наших працівників і студентів, — наголосив ректор. — Коли медична система стикнулася з пандемією, наші студенти відгукнулися, пішли на блок-пости, продовжують працювати в центрах масової вакцинації. Сьогодні вони є для нас прикладом».

Окремо ректор відзначив те, що в університет поступило більше студентів порівняно з минулим роком. Так, ІФНМУ прийняв на навчання 1230 студентів, з них — 464 іноземних громадян. Також університет нині має рекорд — 1900 іноземних студентів, це найбільша кількість за всі попередні роки. «Це найкращий показник рейтингу університету і найкраще відображення результатів нашої спільної роботи», — наголосив Микола Рожко.

У 2021 році в університеті продовжувалося вдосконалення і розбудова матеріально-технічної бази. Створена нова лабораторія гемостазу. На кількох кафедрах відбулися масштабні ремонти. Завершується обладнання університетського центру ОСКІ. Відбулась реставрація фронтальної частини фасаду центрального корпусу, відремонтований фасад університетської клініки, оновлене дахове покриття і завершився капітальний ремонт студентського кафе стоматологічного корпусу. Продовжуються ремонтні роботи в студентських гуртожитках.

Завідувачка кафедри мовознавства професорка Світлана Луцак наголосила на значному покращенні освітнього середовища в університеті, а також вдосконаленні технологій дистанційного навчання. Завідувачка кафедри фармакології та внутрішньої медицини №3 імені професора М.М. Бережницького (відділення внутрішньої медицини) професорка Наталія Вірстюк підкреслила, що в університеті активно продовжуються наукові дослідження, і наукова робота заохочується адміністрацією вишу.

Звісно делегати згадали про непрості умови лікувальної роботи під час пандемії і вказали на підтримку адміністрації університету своїх працівників. «Ми вже близько два роки живемо в умовах пандемії коронавірусної інфекції, і організувати роботу в такий час було непросто, — зазначила завідувачка кафедри інфекційних хвороб та епідеміології професорка Олександра Пришляк. — Натомість адміністрація повністю забезпечила університет усіма необхідними засобами індивідуального захисту. Працівники університетських кафедр лікують пацієнтів з коронавірусною хворобою. Наразі держава не оплачує цю роботу, але адміністрація і особисто ректор знайшли можливість підтримати матеріально таких працівників».

Голова Студентського парламенту студент четвертого курсу Михайло Луканюк розповів про життя і навчання студентів-медиків. «Ректорат не залишається осторонь від проблем студентів, незмінною є підтримка ректора всіх наших ініціатив, — наголосив студент. — Наші студенти, які працювали на карантинних блок-постах і продовжують працювати в центрах масової вакцинації, за рішенням стипендіальної комісії університету під головуванням ректора, отримали премії та матеріальну допомогу».

Роботу ректора делегати конференції трудового колективу одностайно визнали задовільною. Мультимедійну презентацію звіту ректора можна переглянути за цим посиланням.

З окремою доповіддю виступив голова профкому працівників Любомир Заяць. Він відзвітував про виконання колективного договору, розповів про використання коштів на оздоровлення працівників університету, турботу й опіку про ветеранів ІФНМУ тощо.

Делегати конференції трудового колективу затвердили колективний договір на 2022-2026 роки та новий склад Вченої ради університету.

 
Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
15
18
20
22
23
25
26
28

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma