Івано-Франківський національний медичний університет продовжує розвиватися попри виклики пандемії. В корпусі стоматологічного факультету під новою назвою «Смайл» відновило роботу студентське кафе.

Тут ще з березня тривав капітальний ремонт. Протягом цих місяців кафе повністю оновилося — за проєктом дизайнера Ігор Днеся тепер тут сучасне оформлення і планування простору, нові зручні меблі, нове сучасне кухонне і холодильне обладнання. Як підкреслює завідувачка виробництвом кафе «Смайл» Галина Сабат, зручніше і комфортніше тепер не тільки відвідувачам, а й працівникам кафе. «Я працюю в цьому кафе вже вісім років, і коли його закривали навесні на ремонт, ми хвилювалися, що буде далі, коли зможемо продовжити працювати, — розповідає пані Галина. — Дякуючи нашому ректору, адміністрації, всій господарській службі нашого університету, ми маємо гарне, тепле і затишне кафе. Щодня в меню ми пропонуємо по кілька перших, других страв, салатів, власну випічку, тож кожен може обрати те, що йому до смаку. Стараємося не повторюватися з дня в день і робити меню різноманітним».

Корпус стоматологічного факультету був зведений у 1986 році. Тоді на першому поверсі спершу зробили сосисочну, пізніше приміщення переобладнали на студентську їдальню. «Пройшли роки і цей заклад вже не відповідав сучасним вимогам, — говорить ректор ІФНМУ професор Микола Рожко. — Наші студенти звернулися з пропозицією продовжити оновлення університетських кафетеріїв і після «Академки» на площі Бастіону оновити кафе в стоматологічному корпусі. Мова навіть не про дизайн і оформлення, а про наповнення цього кафе, щоб наші студенти мали де харчуватися, а не шукати щось по місту. Все, що робиться в університеті, в першу чергу є для наших студентів».

Вже зараз на перервах між заняттями в кафе справжній аншлаг. «Легкі перекуси тут — саме те, — каже студент четвертого курсу Мирослав Сушириба. — Навіть за 20 гривень тут можна швидко перекусити й з новими силами продовжувати навчання». Полюбляє тутешню кухню й декан стоматологічного факультету доцент Олександр Бугерчук. Каже, особливо йому до смаку риба з овочами.

Зазначимо, що зміни в кафе не закінчаться новим інтер’єром і обладнанням. Вже незабаром представники студентського самоврядування разом із кухарями візьмуться за перегляд меню — хочуть осучаснити його та зробити асортимент страв ще привабливішими для відвідувачів.

Сьогодні, в день святого Василя і Старий Новий рік, в кафе «Смайл» завітала й Маланка відділу освітньо-виховної роботи та організації дозвілля й студентів ІФНМУ. Разом із засівальниками зичимо працівникам «Смайлу» здоров’я, наснаги, благополуччя і процвітання!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
18
20
21
23
25
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma