На день святого Василя і Старий Новий рік працівники відділу освітньо-виховної роботи та організації дозвілля ІФНМУ та студенти-медики різних курсів засівали на різних кафедрах, деканатах університету і водили веселу Маланку.

«У день Старого Нового року ми об’єднали нашу Маланку із засіванням і привітанням Василів, — розповідають організатори. — Наші репетиції відбувалися ще з листопада. Готувалися до Маланки паралельно із записом колядок, який ми зробили в грудні. Під час дистанційного режиму ми робили онлайн-репетиції, і дуже раді, що студенти цього тижня вийшли на навчання, і ми змогли зробити кілька зведених репетицій».

Народні традиції завжди відображають реальність, в якій живуть люди. Вже традиційно з року в рік у святкове дійство студенти вплітають медичну тематику. Цього року в сюжеті «пандемійного» маланкування є «коза», яка непритомніє, чим викликає підозру на COVID, але швидко повертається до тями, коли лікар витягує укол із вакциною. Завершується сюжет засіванням і віншуванням на здоров’я, щастя та усілякі гаразди.

«Різдвяні свята завжди несуть надію на добре майбутнє, і ми сподіваємося, що цей рік стане переломним, ми поборемо коронавірус, нарешті відпаде потреба в масках, і ми усі будемо здорові, — говорить професорка Наталія Воронич-Семченко, завідувачка кафедри фізіології, куди теж завітали засівальники. — Щиро дякуємо нашим талановитим студентам і працівникам відділу дозвілля за це яскраве дійство!»

Тепло щедрувальників зустрічали на кафедрах, в науковій бібліотеці університету, в профспілці медичних працівників Прикарпаття. Засіяли студенти і в оновленому кафе «Смайл», яке відкрилося цього тижня в стоматологічному корпусі.

Згодом читайте на сайті про коляду від іноземних студентів та інші святкові активності в ІФНМУ.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
8
9
10
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
24
25
26
27

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma