Протягом минулого тижня у народному домі міста Тисмениця викладачі Івано-Франківського національного медичного університету навчали представників місцевої громади невідкладної медичної допомоги в умовах війни.

Цикл лекцій та практичних занять для місцевої територіальної оборони , працівників адміністрації та місцевих активістів викладачі кафедри травматології та ортопедії, а також військової медицини та медицини катастроф ІФНМУ провели на прохання голови Тисменицької територіальної громади Тетяни Градюк.

Як зупинити кровотечу за допомогою підручних засобів, наприклад, з допомогою наплічника. Що треба зробити до приїзду медиків з потерпілим аби вдалося врятувати життя… «Ми маємо загрозу з боку ворога, а у цивільного населення доволі низька обізнаність з цих питань», – кажуть викладачі вишу. – Нам треба боротися за майбутнє та зуміти надати першу медичну допомогу найперше дітям, вагітним жінкам, а вже потім по ситуації…».

Про фази шоку, апное, як розпізнавати перспективність потерпілого, його контактність і свідомість, що таке воєнне сортування тощо. Про все це і не тільки йшлося на навчаннях для тисменичан.

Нагадуємо, що базовий курс «Надання невідкладної допомоги в умовах війни» для всіх охочих без медичної освіти на базі Івано-Франківського національного медичного університету проводить завідувач кафедри травматології та ортопедії професор Вадим Сулима. Одну з його лекцій пропонуємо переглянути:

Наступні навчання з надання першої домедичної допомоги для франківчан відбудуться у суботу, 19 березня об 11 год. у центральному корпусі ІФНМУ. Реєстрація згодом. Стежте за анонсами на Facebook-сторінці вишу.

Віримо в ЗСУ! Вчимося.

Наближаємо перемогу!

Все буде Україна!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma