В рамках партнерства з польським університетом міста Жешув директорка симуляційного центру ІФНМУ Оксана Дідушко побувала на тренінгу з організації роботи такого ж центру в Польщі.

З роботою Центру в Жешувському університеті професорку ІФНМУ знайомив керівник центру симуляційної медицини доктор медичних наук Ґрегож Куцаба. Зокрема, йшлося про ознайомлення із сучасною практикою матеріально-технічного забезпечення, про методику проведення занять, роботу адміністраторів, секретаріату, координаторів, серед яких є і магістри медицини.

«Цей тренінг був важливий для нашого університету, щоби запозичити досвід колег та модернізувати наш симуляційний центр, – говорить професорка кафедри ендокринології Оксана Дідушко. – Ми вже закупили сучасне оснащення, розбудовуємо центр, але тільки починаємо, тоді як у наших колег він функціонує вже шість років».Крім великого операційного блоку, професорка Дідушко відзначила добре оснащену пологову залу, симулятори та фантоми для проведення ультразвукової діагностики.«Це сучасний триповерховий модернізований центр, матеріально-технічне забезпечення якого на високому рівні. Там є все необхідне для набуття практичних навичок і навчання студентів», – говорить Оксана Дідушко. До речі, структура іспиту ОСКІ у польських медичних вишах та українських не відрізняється, як зауважила професорка. Втім, через повномасштабне вторгнення росії цьогоріч українські студенти-медики вимушено складатимуть випускні іспити дистанційно і не матимуть змоги демонструвати практичні навички в центрі ОСКІ.

зображення viber 2022 05 03 17 58 18 375

«На жаль, у зв'язку з війною в цьому році наші випускники не складатимуть іспит OСKI на базі нашого симуляційного центру, проте після перемоги ми повинні бути до цього готові, а тому продовжуємо вивчати прогресивний досвід наших польських колег і дуже вдячні їм за відкритість та дружню співпрацю»,– зазначає директорка Центру ІФНМУ Оксана Дідушко.

 

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
15
18
20
22
23
25
26
28

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma