У середу, 20 липня, відбулася онлайн-зустріч  групи представників  ІФНМУ з канадськими фахівцями із симуляційної медицини.

У рамках проєкту з впровадження симуляційних методів навчання в університеті відбулася онлайн- зустріч з канадським фахівцем із розвитку симуляційнї медицини Романом Тимчалем.

Сторони обговорили перспективи симуляційної медицини в Україні, а також домовилися про менторську та технічну підтримку в напрямі впровадження симуляційного навчання на базі Івано-Франківського медичного університету.

До слова, нещодавно ІФНМУ отримав від канадських колег сучасні роботизовані манекени, які фахівці  університетського центру будуть використовувати вже у новому навчальному році. Під час зустрічі директорка центру ОСКІ Оксана Дідушко продемонструвала  розміщення отриманих симуляторів у кімнатах центру.  

"Після нещодавньої наради щодо перспектив розвитку симуляційного навчання, на яку представники МОЗ зібрали всі українські університети, нам було про що подумати, – зазначив декан медфакультету,  координатор Центру симуляційної медицини ІФНМУ Роман Яцишин. – І ми  прийняли рішення, що маємо інтенсифікувати  вивчення кращих практик. Знаємо, що з допомогою наших канадських партнерів зможемо розвиватися швидше, і їхній досвід слугуватиме нам за взірець".

Зі свого боку як представник  ACLS/BLS Simulation specialist Sunnybrook Health Science Center Роман Тимчал (м. Торонто, Канада)  пообіцяв подальшу всебічну підтримку Центру, і, зокрема, методичний супровід.

IMG 5070

«Сучасна медична освіта неможлива без впровадження симуляційних методів навчання. Ми хочемо допомогти у цей нелегкий для України час. Тому Франківськ  цілком може розраховувати на нашу всебічну підтримку», – акцентував Роман Тимчал.

В робочій нараді також взяли участь проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Тарас Кобрин, керівник навчального відділу Володимир Голуб, директор фахового медичного коледжу Олександр Бульбук.

Нагадаємо, минулого тижня на базі університетського навчально-реабілітаційного центру у  Яремче представники медичних вишів з усієї України обговорювали стан та стратегічні напрями розвитку медичної симуляції в України за участі керівництва МОЗ.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma