10 вересня у Києві відбувся Форум молодих лідерів. Подія пройшла в рамках 17-ї зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES).

Учасниками форуму були 40 студентів та молоді лідери з усієї України, троє з яких представляли Івано-Франківський національний медичний університет. Владислав Красновський, Людмила Грицишин та Катерина Хмілевська, – всі вони є стипендіатами програми «Завтра.UA».

Цьогорічна зустріч YES була присвячена тематиці захисту суверенітету України, її незалежності та свободи. Упродовж дводенних сесій учасники шукали відповіді на низку питань: місце війни в історії людства? Чи зможе українська економіка пережити війну? Який внесок молодь може зробити у перемогу?  Які прогнози подальшого перебігу війни? Чи зможе Захід зберегти єдність у підтримці України проти російського агресора? Про яку країну варто мріяти і як цього досягти?

Спікерами конференції були президент Латвії Егілс Левітс, колишній Верховний Головнокомандувач ОЗС НАТО в Європі Веслі Кларк, Генеральний директор компанії Baykar Technology Халук Байрактар, співзасновник Schmidt Futures, колишній генеральний директор і голова правління Google Ерік Шмідт, директор Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі, науковий співробітник Стенфордського університету Майкл Макфол, генерал Бундесверу Крістіан Фройдінг, член комітету Європейського парламенту із закордонних справ Радослав Сікорський, Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок та чимало українських політиків.

3282f55e 40ae 47ba 8375 44c0e093b74b

«Форум молодих лідерів, який відбувався в рамках YES, – це чудова можливість напряму поспілкуватися з громадськими активістами, експертами, політиками та бізнесменами, – говорить цьогорічна стипендіатка програми «Завтра.ua» інтерн фармацевтичного факультету Катерина Хмілевська. – Тут була можливість почути думки та поради людей, які безпосередньо підтримують нашу країну на міжнародній арені та українських лідерів, які ведуть нас до перемоги».

Учасники форуму могли наживо поспілкуватися з українськими військовими, політичними експертами, представниками Єврокомісії й обговорити проблеми й виклики, з якими стикається суспільство в умовах війни.

«Наразі наші захисники боронять Україну, а ми максимально їх підтримуємо та  готуємось до відбудови майбутнього, – підсумовують учасники форуму. – Шлях до великої перемоги лежить також через перемогу в інформаційній війні».

Бажаємо нашим учасникам, аби нові знайомства та партнерства, обмін знаннями та досвідом допомогли стати творцями змін у рідній країні!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma