У середу, 28 вересня, з ініціативи Студентського профкому студенти і викладачі університету здавали кров на підтримку ЗСУ та всіх, хто потребує. 
Подію організували на базі Прикарпатського обласного центру крові з благодійною метою. Попередньо зареєструвалися кілька десятків студентів і викладачів Фахового медичного коледжу та університету. Інші проходили процедуру реєстрації вже перед початком здачі крові й загалом до акції долучилися 55 учасників. 
 
Одними з перших стали донорами директор фахового медичного коледжу Олександр Бульбук та староста одного з гуртожитків Василь Капуш.
«Як студент, мабутній лікар, громадянин відчуваю свій обов’язок бути тут, - говорить п’ятикурсник Василь. - Кров здаю вже вдруге. В мирний час є потреба в донорах, не кажучи вже про зараз, коли триває війна».
Проявив ініціативу стати донором для хворих та поранених і ректор Варшавського медичного університету Збіґнєв Ґацьонґ, який цього дня перебував з робочим візитом в університеті. Підтримати колег та студентів прийшли також ректор Микола Рожко, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Тарас Кобрин, декан медичного факультету Роман Яцишин. 
 
Як зазначила медична директорка КНП «Прикарпатський обласний центр крові» Ірина Федик, донор не тільки віддає найцінніше, а й отримує деякі «бонуси». Перш за все, це захист імунної системи, оновлення організму; безкоштовне обстеження крові на маркери гепатиту В,С, ВІЛ, СНІД і сифіліс. А ще - звільнення в день здачі крові та додатковий день, який донор може приєднати до відпустки, наприклад. "У нашому випадку студенти можуть бути звільнені від навчання за їхньою згодою та згодою безпосередньо керівника", - зазначила  пані Ірина і закликала ставати повторними донорами,  оскільки це допоможе  залишатися молодими та стежити за станом свого здоров’я. 
 
«Маємо надію, що з часом в університеті ініціюють курс підготовки трансфузіологів. Сподіваємося, що такі акції будуть продовжуватися і це стане початком спільного шляху співпраці нашого центру та ІФНМУ»,  - зазначила Ірина Федик.
Адміністрація Івано-Франківського національного університету дякує голові Студентського профкому Юрію Солоджуку та працівникам Прикарпатського обласного центру крові за організацію такого важливого благодійного заходу.
Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma