30 листопада в лекційній аудиторії стоматологічного корпусу відбулася відкрита лекція «Міфи про анестезію», яку  прочитав для студентів стоматологічного факультету доцент кафедри ортопедичної стоматології Андрій Костишин.

 «У своїй фаховій діяльності лікарі-стоматологи часто використовують різні види знеболення. Це дозволяє без зайвого травматизму лікувати або видаляти зуби. Однак часто під час або після проведення анестезії можуть виникати ускладнення, які вимагають від лікаря швидкої реакції та негайних дій для їх подолання, і в деяких випадках це відлякує лікарів від проведення знеболення,» – говорить Андрій Костишин.

Лекцію відвідали понад 30 студентів різних курсів  стоматологічного факультету. З присутніми лектор поділився своїм досвідом та знаннями про невідкладні стани, які можуть виникати під час стоматологічного прийому, та озвучив алгоритми дій при різних ускладненнях. Анафілактичні та токсичні реакції при застосуванні анестетиків, колапс, непритомність, гіпертонічний криз – ось лише частина питань, які були розглянуті впродовж півторагодинної лекції. У легкій і невимушеній атмосфері лектор обговорив зі студентами послідовність дій лікаря при невідкладних станах, особливості психологічної та медикаментозної підготовки пацієнтів та готовність стоматолога до надання негайної допомоги таким хворим. 

«Зважаючи на значну частоту ускладнень, які можуть несподівано і швидко розвиватися у пацієнта на стоматологічному прийомі, важливе значення для збереження здоров'я, а деколи і життя пацієнта, має швидкість реакції лікаря в такій ситуації та правильність його дій,  – говорить декан стоматологічного факультету Олександр Бугерчук. – Тому лекція є дуже актуальною, адже обізнаність лікаря з алгоритмами дій дозволяє подолати розгубленість перших хвилин і якнайшвидше перейти до надання невідкладної допомоги».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
18
20
21
23
25
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma