Студенти ІФНМУ від початку повномасштабної війни почали активно волонтерити. Вони воюють, лікують та роблять все, що від них залежить сьогодні.

Кожного року у грудні куратори разом зі своїми студентами стараються допомогти хворим та діткам-сиротам. Цьогоріч не можна залишати поза увагою й  дітей внутрішньо переміщених осіб.

Відтак, у суботу, 10  грудня, студенти 81, 82, 83 груп другого курсу та студенти 10В першого курсу разом зі своїми кураторами, зокрема доценткою кафедри мовознавства Гуцол Марією, старшими викладачками  Рудик Ольгою та Ящук Ольгою, вже вчетверте відвідали онкогематологічне відділення дитячої обласної клінічної лікарні.

Студенти цих груп зібрали кошти у розмірі 14 900 грн, за які придбали ліки, (Гептрал – 10 упаковок, катетери – 100 штук, системи для переливання крові – 100 штук) та солодощі.

Крім того, залучили американський фонд, який надав одяг та дитяче харчування.

«Дітки були раді подарункам, а медичний персонал відзначив, що нове покоління лікарів має не тільки добрі професійні навички, але й є чуйними та добрими громадянами. Це відділення ми відвідуємо не вперше.

В Україні – війна, і ми, українці, стали єдиною спільною родиною в цей нелегкий час. Ми волонтеримо, донатимо, готуємо, годуємо, допомагаємо, спільно боремося проти рашистської навали», - розповідає Марія Гуцол.

Раніше студенти також зібрали кошти для ЗСУ. Вони придбали одяг та взуття для наших воїнів.

Студенти цих груп також придбали печиво та долучилися до акції до Дня святого Миколая у санаторії "Смерічка", де перебуває 85 дітей-сиріт.

«Боляче дивитися на страждання цих діток, але вони дуже оптимістичні, навіть інколи вчать нас триматися.  Ми багато років робимо акції до Дня святого Миколая.

Їздили в дитячі сиротинці зі студентами, які зараз вже інтерни, відвідували із подарунками реабілітаційний центр в Івано-Франківську також зі студентами, які сьогодні вже навчаються на п’ятому та шостому курсах нашого університету.

У час зимових Різдвяних свят просимо Бога, нехай всі діти та дорослі на нашій Землі будуть здорові, щасливі, ніколи не хворіють та щоб якнайшвидше ми перемогли», - наголошує Марія Гуцол.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma