Наприкінці минулого тижня команда «Keep your health», від EMSA, спільно з благодійним фондом «Рокада» провели лекцію для внутрішньо переміщених осіб.

Представники Європейської Медичної Студентської Асоціації у складі Роксолани Калужної, Ольги Гапонюк та Отто-Крістіана Рейнінґера розповіли слухачам про сезонну профілактику грипу та ГРВІ, обговорили симптоми інфекцій та ускладнення, а також наголосили на необхідності щорічної вакцинації від грипу: зауважили, коли саме варто робити щеплення і навіщо.

photo 2022 12 29 23 36 50

«Нам надійшов запит від благодійного фонду «Рокада», –  розповідає Роксолана Калужна, учасниця заходу й голова Європейської медичної студентської асоціації (EMSA), студентка 5 курсу 1 групи. – Ми запропонували перелік уже наявних у нас лекцій, однак вирішили, що найбільш актуальною зараз буде саме тема профілактики грипу та ГРВІ».  

Окрім того, була проведена лекція щодо профілактики стоматологічних захворювань. Студенти навчили присутніх правил щоденної гігієни ротової порожнини та порекомендували проходити регулярні медичні огляди в стоматолога, адже запобігти захворюванням в рази ефективніше та дешевше, аніж лікувати їх.

«Завершилася наша лекція у піднесеному настрої, – продовжує Вікторія Калужна. – Ми ще довго відповідали на запитання, які нам ставили. Упевнені, що продовжимо співпрацю і проведемо ще чимало лекцій, у тому числі й для внутрішньо переміщених осіб!»

 

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma