Нещодавно співробітники Івано-Франківського національного медичного університету начальник відділу ЄКТС та моніторингу якості освіти доцент Василь Капечук та представник міжнародного відділу доцент Руслан Козовий повернулися із стажування на базі Державної вищої медичної професійної школи в Ополе (Państwowa Medyczna Wyższa Szkoła Zawodowa w Opolu (PMWSZ) (Польща).

Стажування проходило за сприяння адміністрації університету та завдяки участі ІФНМУ у програмі академічної мобільності «Еразмус+». Програми обміну викладачами є важливою частиною стратегії розвитку університету. До слова, це вже третє стажування викладачів ІФНМУ у рамках програми «Еразмус+» цього року.

Метою стажування було підвищення рівня професійної комунікації між медичними освітніми закладами освіти України та Польщі, ознайомлення з сучасними європейськими методами організації освітнього процесу та системи управління якістю, з подальшою імплементацією міжнародного досвіду в освітній процес університету.

«Під час візиту впродовж тижня ми вивчали організацію освітнього процесу у Польщі, ознайомилися із досвідом роботи Державної вищої медичної професійної школи в Ополе, зокрема, з підходами до побудови навчальних програм, методами викладання, системою складання підсумкових контролів, підходами щодо організації контролю знань студентів, які орієнтовані на підвищення практичних знань студентів та якості професійної освіти, — розповідає доцент Василь Капечук. — Ми обговорювали відповідність освітніх програм ІФНМУ та Вищої медичної школи в Ополе, якість медичної освіти, можливу в подальшому підготовку спільних програм навчання, організацію академічної мобільності студентів».

Викладачі університету ознайомилися із структурою польського медичного навчального закладу, обговорили перспективи майбутньої співпраці. Зокрема, було підписано угоду про співпрацю між ІФНМУ та Лікувально-реабілітаційною клінікою «Mental Relax House», що дає можливість проходження стажування викладачів та практик студентами університету. Зазначимо, що керівником клініки є випускник ІФНМУ 2005 року психотерапевт, доктор наук в галузі психології Ярослав Багрій, який також є професором Державної вищої медичної професійної школи в Ополе.

Учасники стажування висловлюють вдячність співробітникам Державної вищої медичної професійної школи в Ополе за створення умов, сприяння та можливість стажування, зокрема пану ректору dr hab. Tomaszu Halski, керівнику Відділу рекрутингу та промоції Kalini Hellwig, декану факультету косметології dr hab. prof. Renati Szyguła, керівнику клініки «Mental Relax House» професору Ярославу Багрію, а також Відділу міжнародної співпраці та євроінтеграції програми ERASMUS+ в PMWSZ, його керівнику – mgr. Małgorzatі Żytkiewicz та заступнику керівника - Justynі Przybylak.

Стажування ще раз довело те, що подальша співпраця між ІФНМУ і PMWSZ є надзвичайно важливою та перспективною.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma