У вівторок, 17 грудня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбулися виробничі збори студентів першого курсу фармацевтичного факультету.

Збори були присвячені адаптації студентів у нових умовах закладу вищої освіти. Участь у спілкуванні взяли перший проректор університету, професор Ганна Ерстенюк, декан фармацевтичного факультету, доцент Ірина Федяк, завідувачі та викладачі кафедр, куратори груп, представники студентських організацій університету.

Ірина Федяк представила презентацію, в якій було детально проаналізовано різні аспекти життя курсу. Так, на перший курс за напрямком «Фармація, промислова фармація» зараховано 68 студентів. Ще п’ятеро навчаються за скороченою формою. Більшість з них живуть в Івано-Франківській області, також є представники Львівської, Закарпатської, Хмельницької, Волинської, Житомирської, Рівненської, Чернівецької областей. Староста курсу — Вікторія Чубай.

Вже традиційно на зборах проаналізували результати анонімного анкетування студентів, в якому вони описали проблеми, які їх хвилюють, висловили своє бачення життя факультету та свої побажання.

Окремо студентам розповіли про особливості системи організації навчального процесу, яка діє в університеті та иоже бути дещо незвичною для минулорічних школярів. До студентської молоді звернулися представники кафедр, які нагадали студентам про їхні обов’язки та важливість доброї виконавчої дисципліни під час навчання.