20 лютого кафедра офтальмології ІФНМУ поповнилась новим обладнанням, на якому інтерни та лікарі матимуть змогу відпрацьовувати практичні навички, вивчати новітні методики.

Курс офтальмології Івано-Франківського  національного медичного університету отримав у безоплатне користування Пристрій для симуляції інтравітреальних ін’єкцій (3D анатомічну модель).

За словами завідувача курсу Василя Капечука, відтепер інтерни та лікарі матимуть ще більше можливостей удосконалювати знання та практичні навички з використання сучасних методів лікування,  підвищувати ефективність анти-VEGF терапії, покращувати офтальмологічну допомогу пацієнтам з судинною патологією сітківки ока.

«Для інтернів-офтальмологів та лікарів офтальмологів ми організовуємо додатковий навчальний курс практичних навичок «Інтравітреальні ін’єкції», – розповідає доцент ІФНМУ Василь Капечук. –  Він  включатиме теоретичні основи та власне відпрацювання практичних навичок, проведення інтравітреальних ін'єкцій, що сприятиме безперервному професійному розвитку лікарів-офтальмологів».

Як зазначають в університеті, впровадження цього спеціального курсу та робота з новим обладнанням стала можливою завдяки співпраці ІФНМУ з Товариством з обмеженою відповідальністю «БАЙЄР».