На базі кафедри дитячих хвороб післядипломної освіти Івано-Франківського національного медичного університету відбувається співпраця з «Клініками, дружніми до молоді». Куратор проекту — доцентка Віра Сем’янчук.

У рамках співпраці лікарі-інтерни проводять роз’яснювальну роботу у школах серед молоді. На базі кафедри створили цикл тематичного удосконалення «Актуальні проблеми підліткової медицини. Клініки, дружні до молоді» (КДМ). Доцентка Віра Сем’янчук є спеціалістом з перевірки «Клінік, дружніх до молоді», вона неодноразово їздила на акредитацію цих закладів у районах Івано-Франківської області.

КДМ є структурним підрозділом закладу охорони здоров’я і надає медико-соціальну допомогу дітям та молоді з проблем збереження здоров’я на основі «дружнього підходу», який рекомендовано Всесвітньою організацією охорони здоров’я і Дитячим фондом ООН – ЮНІСЕФ. «Основним в реалізації ідеології «Клінік, дружніх до молоді», є надання допомоги підліткам і молоді через розуміння їхніх проблем, спільний пошук шляхів зміни поведінки, спрямованих на збереження здоров'я, — розповідає Віра Сем’янчук. — Тобто для підлітків та молоді користь від роботи таких клінік полягає в тому, що тут вони мають реальну можливість самостійно одержати медичну й психологічну допомогу, інформацію про збереження здоров’я, а отже,  легше пройти період дорослішання».

Як зазначає Віра Сем’янчук, хоча КДМ і є структурним підрозділом медичного закладу, в його роботі існує ряд специфічних особливостей. Суттєва відмінність від інших медичних закладів полягає в тому, що ця клініка надає не лише медичний, а й психологічний та соціальний комплекс послуг. Також у діяльності КДМ переважає профілактична спрямованість. Загалом КДМ як структура реалізує принципи дружнього підходу – добровільності, доброзичливості, доступності, конфіденційності, анонімності та неосудливого ставлення до відвідувача.