Традиційно 9 листопада ми відзначаємо День української писемності та мови і маємо нагоду долучитися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. З нагоди цього свята в ІФНМУ відбудуться урочистості, які організовує кафедра мовознавства.

Особливість цьогорічної програми – цикл авторської поезії у виконанні Владислава Веркальця («Не однієї крові ми»), Марії Стефуранчин («Лист-звернення»), Валерії Головіни («Українці не бояться смерті»).

Студенти-іноземці хочуть підтримати Україну в умовах війни і також долучаться до святкувань: випускниця факультету підготовки іноземних громадян Айдан Мамедова виконає авторську пісню «Україна».

Крім того, 10 листопада у бібліотеці ІФНМУ відбудеться мовний квест у форматі вікторини, приурочений до Дня української писемності та мови. Участь у заході візьмуть першокурсники, а студенти-іноземці матимуть змогу приєднатися до свята у форматі онлайн. На конкурсантів чекатимуть цікаві завдання, пов’язані із символами України та українською фразеологією, укладанням віночка, деякі стосуватимуться сучасних реалій: як жартують українці у воєнний час тощо.

У бібліотеці також запланували авторську виставку вишитих картин викладачки кафедри мовознавства Ольги Баб’як.

Запрошуємо всіх охочих взяти участь у заходах, присвячених Дню української писемності та мови.