У вівторок, 29 листопада, відбулося чергове засідання Вченої ради Івано-Франківського національного медичного університету, яку очолив ректор Микола Рожко.

До слова, зібрання організували на кафедрі психіатрії, наркології та медичної психології ІФНМУ. Мирон Мулик, генеральний директор Прикарпатського обласного центру психічного здоров’я Івано-Франківської обласної ради, екскурсією продемонстрував усім учасникам виконані ремонтні роботи у відділеннях задля комфорту пацієнтів та працівників, а також розповів про особливості роботи в центрі, зокрема про індивідуальний підхід до кожного пацієнта.

Розпочалося засідання Вченої ради врученням атестатів доцента та професора очільником університету Миколою Рожком.

На порядку денному були такі питання:

  • Про принципи соціально орієнтованої психіатрії (доповідачі: професор Михайло Пустовойт, завідувач кафедри психіатрії, наркології та медичної психології, та Мирон Мулик, генеральний директор Прикарпатського обласного центру психічного здоров’я Івано-Франківської обласної ради);
  • Про стан виховної роботи в університеті, досягнення та нові перспективи (доповідач: Ігор Ванджура, заступник ректора з виховної роботи);
  • Різне.

Значну увагу члени Вченої ради приділили також обговоренню та затвердженню тем наукових робіт аспірантів, які навчаються за освітньо-науковим рівнем доктор філософії. Розглянули й питання створення ради при ІФНМУ для проведення захисту дисертацій на здобуття ступеня доктора філософії.

Наприкінці засідання обговорили та прийняли відповідні рішення по інших, актуальних для університетської спільноти, питаннях, зокрема щодо рекомендації до друку навчально-методичного посібника, монографії та ін.