У вівторок, 17 січня, до нашого університету завітала Христина із позивним «Кудрява» - старша лейтенантка Національної гвардії України. Сама дівчина з Івано-Франківська.

Зараз захищає країну, воює в одній із найгарячіших точок російсько-української війни. 29-річна Христина майже 10 років в армії.

Зустріч захисниці зі студентами та викладачами організували завідувач кафедри медицини катастроф та військової медицини Валерій Левченко та викладач Михайло Лесіцький.

«Запросили бойову офіцерку, жінку, заступницю командира мінометної батареї Гостомельської бригади Національної Гвардії України, щоб розповісти майбутнім офіцерам, студентам та викладачам кафедри про буденне життя наших військових під час бойових дій та під час відпочинку», - каже Валерій Левченко.

Офіцерка під час спілкування розповіла свою історію, з чого розпочинала свій військовий досвід та відповідала на запитання учасників зустрічі, зокрема про тактики наших військових,  ворожу тактику під час боїв за Рубіжне, під Лисичанськом та Бахмутом.

Присутніх особливо цікавили питання щодо озброєння, побуту, і, звичайно  ж, надання домедичної допомоги в осередках бойових дій.

Студенти також розпитували про забезпечення бойових медиків в ротах, взводах, а також медоснащення особового складу підрозділів.