Минулого тижня студенти Фахового медичного коледжу відвідали тематичний захід «Інтернет у нашому житті», мета якого – проаналізувати сучасний спосіб отримання всеможливої інформації – мережу «Інтернет».

Провела захід викладачка інформатики Софія Яремій. Так, обговорили основні переваги інтернету (можливість спілкування в месенджерах, навчання, вільного доступу до інформації,онлайн-ігор, інтернет-покупок тощо) та загрози, які існують у просторах інтернету (кібер-булінг, кібер-грумінг та фішинг). Значну увагу приділили правилам інтернет-безпеки.

«Мета заходу – показати залежність від інформаційного простору, навчити інформаційної гігієни, показати роль світової мережі у житті людини», –  говорить Софія Яремій.

Відтак, студентам запропонували анонімно пройти тест з визначення рівня інтернет-залежності: у 75 % опитаних  інтернет-залежності немає, а в решти – 25 % –  помірна залежність.

Студенти зазначають, що отримані знання допомогли їм зробити певні висновки та задуматися над проведенням часу в соцмережах.

«Ми ознайомилися з різними видами шахрайства в інтернеті й зрозуміли, як їх уникнути. Нам, підліткам, потрібно знати про те, що інтернет не тільки корисний, а й може бути небезпечним», – ділиться враженнями студентка 47А групи першого курсу Яна Джус.