Викладачі кафедри дитячої хірургії з курсом клінічної анатомії та оперативної хірургії й студенти-гуртківці взяли участь у науково-практичній конференції з міжнародною участю «Інновації персоналізованої медицини для кращого менеджменту пацієнтів в Україні».

Конференція була присвячена питанням впровадження в Україні інноваційної медичної моделі персоналізованої медицини. Як відомо, сучасна концепція персоналізованої медицини ґрунтується на прийнятті медичних рішень, використані практик, втручань, методів діагностики, лікування і профілактики захворювань, з урахуванням індивідуальних молекулярно-генетичних й інших варіативних фенотипових ознак організму.

Так, спікерами на конференції були: д.мед.н., НУОЗ України ім. П.Л.Шупика, заслужений лікар України, член правління European Academy of Dermatology and Venereology Олександр Літус;  д.мед.н, професор, заслужений лікар України, завідувач кафедри медицини праці, психофізіології та медичної екології НУОЗ України імені П. Л. Шупика, представник України в European Union of Medical Specialists (UEMS) Денис Варивончик, д.мед.н., професор, проректор з наукової роботи Полтавського державного медичного університету Ігор Кайдашев.

Під час заходу учасники отримали сучасну науково-медичну інформацію з питань персоналізованої медицини та її розвитку у світі та в Україні, ознайомилися з кращою клінічною практикою щодо імплементації підходів персоналізованої медицини для покращення профілактики й лікування важкої патології, обмінялися інноваційними ідеями і досвідом.

Якісна медична освіта – основа становлення високопрофесійного лікаря!