Нарешті до Івано-Франківська прийшло довгоочікуване потепління, а разом з ним в гуртожитку №4 ІФНМУ з’явилася можливість продовжити заміну старих дерев’яних вікон на нові металопластикові. Крім вікон тут також відбуваються ремонтні роботи одразу в кількох місцях.

В одній з кімнат гуртожитку майстри вже завершують встановлення нових вікон. Змінам радіє студентка шостого курсу Вікторія Ставникович. «Я шість років живу в цьому гуртожитку, і дуже радію, що з року в рік він прогресує на очах, тут покращуються умови проживання, — каже Вікторія Ставникович. — Нам на поверхах зробили новенькі кухні, відремонтували душові, зробили ремонти в кімнатах, ось тепер міняють вікна в тих кімнатах, де ще є старі дерев’яні. В гуртожитку значно комфортніше і затишніше, він стає максимально наближеним до рідного дому, і це дуже радує. Ми вдячні нашому ректору за те, що він так багато робить для нас і всього нашого університету!»

В гуртожитку зараз трудяться кілька бригад адміністративно-господарського відділу університету. Робітники проводять капітальний ремонт у кількох душових, у майбутньому навчальному центрі на першому поверсі, а також проводять заміну вікон в тих кімнатах, де стоять ще старі дерев’яні.

Не приховує радості завідувач гуртожитку Лілія Дейчаківська. Вона із захопленням показує ті приміщення, де саме в розпалі ремонтні роботи, а також ті, які вже пройшли оновлення — новенькі кухні, душові кімнати, а ще бібліотеку, конференц-зал, навчальний центр тощо. Свого часу поточні ремонти із заміною електропроводки відбулися і в студентських кімнатах. «За останні роки поступово відбуваються капітальні ремонти в місцях загального користування — в душових, на кухнях, в навчальних центрах, і зараз наш гуртожиток просто не впізнати, — каже Лілія Дейчаківська. — Зараз майстри проводять заміну вікон в студентських кімнатах. Завдяки цьому в кімнатах стане тепліше і затишніше. Ми безмежно вдячні нашому ректору!»

Наразі заміна вікон відбувається на п’ятому поверсі. Далі новенькі вікна вставлятимуть в кожній кімнаті, в кожному приміщенні, які цього потребують. Тож протягом весняного семестру в гуртожитку замінять повністю всі старі вікна.

«Це все робиться в рамках реорганізації гуртожитку, якому надано статус експериментального. Ми намагаємося запровадити тут нову систему управління та якості спільного проживання, — розповідає голова Студентського парламенту ІФНМУ Олег Тромбола. — Не буду розкривати всі карти, адже першими, хто дізнаються про зміни й відчують їх на собі, будуть саме мешканці четвертого гуртожитку. По суті, ми не придумували заново велосипед, а просто вирішили піти шляхом збільшення відповідальності студента, який живе в гуртожитку, покращивши умови його проживання. Планується, що четвертий гуртожиток буде першим у такому плані. А потім, якщо, це себе виправдає, ця система буде перенесена й на інші гуртожитки. Ми дякуємо ректору Миколі Рожку і першому проректору Ганні Ерстенюк за підтримку наших ініціатив!»

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma