Днями в рамках всесвітнього тижня імунізації в Києві відбувся перший форум «Об'єднані та вакциновані: захист від інфекційних хвороб для кожної дитини». Серед запрошених були і студенти Івано-Франківського національного медичного університету учасники ГО Європейська медична студентська асоціація (ЕМSА), які розповіли про свої враження від події.

Модераторами форуму стали медичний експерт Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Катерина Булавінова і керівник програм комунікацій та розвитку Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Україна Анна Суходольська. Урочисте відкриття розпочалось привітальним словом Лори Біл, заступника Голови Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), та президента ГО «ВакциНація» Світлани Томенко.

Серед слухачів були студенти ІФНМУ Василь Кабан і Оксана Брікнер. «Наші представники були єдиними студентами на цьому форумі, — розповідає голова EMSA Юлія Дмитрук. — До слова, модератори форуму декілька разів наголошували, що Івано-Франківськ — єдине місто, де студенти активно долучаються і проводять акції пов’язані з вакцинацією. Ми раді, що це наша EMSA».

На заході були представлені надзвичайні спікери, які мали відповіді на всі запитання. Серед них і Петер Зашев, асоційований професор і директор відділу корпоративного навчання Стокгольмської Школи Економіки, який переконав усіх, що лідерство — це справжній ключ до успіху. Він дав кілька практичних порад, як стати лідером, створити свою команду і змінювати цим світ на краще.

Не менш цікавим був виступ Ольги Стефанишиної, заступника міністра охорони здоров'я, яка поділилась своєю історією росту від активістки в ГО до керівної державної посади.

Катерина Булавінова, модератор форуму, виступила  з лекцією про вакцину, в якій наголосила на вплив різних груп населення на формування думки про вакцинацію. Лікарі, студенти, журналісти, мами повинні розуміти важливість вакцинування дітей і доносити це до інших, бути свідомими і відповідальними, адже вакциновані діти — це здорові діти.

Директор фонду Олени Пінчук Ольга Руднєва зачепила проблему зневіри у майбутньому і довела фактами, що майбутнє краще, ніж теперішнє.

Міністр охорони здоров'я в Україні Уляна Супрун разом з Послом Канади в Україні Романом Ващуком відповідали на запитання, ділились досвідом та розповідали про власну імунізацію, підкреслюючи важливість вакцинації для жителів Європи.

Натхненною частиною події стали виступи-представлення громадських організацій. Виконавчий директор Інна Бойко організації Пацієнти України розповіла про дивовижні результати їхнього об'єднання, показала силу єдності та прикладом довела, що небайдужа громада може змінити закон, зробити життя кращим і врятувати тисячі  хворих.

«Пустіть в реанімацію» — група людей, які знають, що таке залишатися за дверима з цим страшним словом. Анастасія Леухіна запевняє, що важливо бути з рідною людиною в момент, коли на вона на межі життя і смерті... І завдяки цій організації ми можемо законно вимагати у лікарів не бути за дверима.

Виконавчий директор благодійного фонду «Таблеточки» Світлана Пугач точно знає, як необхідна допомога дітям з онкологією, адже сама переборола цю важку недугу. Паліативне, симптоматичне та психологічне лікування допомагає дітям впоратись з раком. Цей шанс і дає фонд «Таблеточки». Не меншу лепту добра вклав благодійний фонд «Крила Надії». Президент фонду Наталія Ліпська розказала про волонтерство та збір коштів для Дитячого онкологічного центру у Львові, поділилась планами на майбутнє. Незліченна кількість коштів, зібрана фондами, та ще більша цифра щасливих посмішок змушує вірити: дитяча онкологія — це не вирок!

Фінальне слово було надано голові представництва Дитячого фонду ООН в Україні Джованні Барберіс.

«Ця натхненна зустріч змушує замислитись над тим, що ми робимо, і чи досить цього для того, щоб діти жили в кращому світі, — підсумовують наші студенти. — Вакцинація — безперечна ланка в плані здорової нації. Любіть дітей, захищайте і вакцинуйте!»

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
25
26
27
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma