Підписана угода передбачає широкі можливості для ефективного поєднання навчального процесу, наукових розробок та безпосереднього спілкування з пацієнтами, забезпечення лікувально-діагностичного процесу, підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації медичних кадрів.

В.о. ректора Микола Островський зазначив, що така співпраця є справді ефективною, адже майбутні лікарі матимуть можливість навчаючись, вдосконалювати практичні навички, застосовувати теоретичні знання в реальній клінічній практиці.

«Сьогодні підписали ювілейну 80-у угоду про співпрацю між ІФНМУ і клінічними базами, на яких ми маємо честь бути представленими. Ми маємо за честь співпрацю з кожним лікувально-профілактичним закладом в кожному куточку Прикарпаття. Дуже тішимся, що причетні від сьогодні до надання медичної допомоги на території Галича, 1125-річчя якого ми цьогоріч святкували. І таке наближення, яке нам запропонував генеральний директор КНП "Галицький центр ПМСД" Костянтин Швець, принесе велику користь освітньому процесу, адже навчити любити пацієнта можна тільки тоді, коли студенти, інтерни з ним спілкуються безпосередньо. І це не замінить жодна машина, жоден манекен, жодне онлайн-навчання», - наголосив Микола Островський.

Проректор з лікувальної роботи Тарас Кобрин відзначив, що підписуючи такі угоди про співпрацю, ми розширяємо бази, де наші студенти-інтерни, наші здобувачі освіти, зможуть проходити навчання, практики на практичних базах, здобувати ті знання і практичні навички, які їм будуть необхідні в майбутньому.

«Дякуємо керівництву Івано-Франківського національного медичного університету за співпрацю. Надіємося, що ми максимально зможемо залучати молодих спеціалістів, лікарів, наукових працівників до лікувально-діагностичного процесу. Разом, спільними зусиллями, ми досягнемо позитивних результатів», - наголосив генеральний директор КНП «Галицький центр первинної медико-санітарної допомоги», доцент кафедри фтизіатрії і пульмонології університету Костянтин Швець.