Для студентів фахового медичного коледжу, майбутніх тренерів у рамках інтерактивного методу навчання «Навчаючи навчаюсь», проводять цикл тренінгів з  надання домедичної допомоги.

Мета тренінгів – дати необхідні для навчання інших теоретичні знання й практичні навички, ретельно відпрацювавши алгоритми дій.

Підготовку студентів-тренерів проводять у рамках меморандуму про співпрацю між Lotnicze Pogotowie Ratunkowe, Варшавським медичним університетом, КНП «Обласний клінічний центр ЕМД та МК Івано-Франківської обласної ради» та Івано-Франківським національним медичним університетом за сприяння Мирона Матейка.

Цикл навчання включатиме підготовку у кількох напрямках: СЛР дорослих (BLS), СЛР дітей різного віку життя, а також методи зупинки кровотеч, травми. Навчання пройдуть 16 студентів-другокурсників освітньо-професійних програм «Стоматологія ортопедична», «Фармація», «Сестринська справа» фахового медичного коледжу ІФНМУ.

Так, минулого тижня на базі КНП «ОКЦЕМД ТА МК ІФОР» провели перший тренінг із циклу надання домедичної допомоги для студентів-майбутніх тренерів.

Тренери Олег Водославський та Романія Іванюк зазначили важливість проведення цих заходів, закцентували увагу на великій кількості деталей. Для оптимізації студентів розділили на дві групи. Усі мали змогу відпрацювати навики згідно з європейськими алгоритмами надання домедичної допомоги як самостійно, так і в парі. Під чітким керівництвом сертифікованих тренерів засвоїли базові елементи СЛР дорослих (BLS), також навчились користуватись автоматичним зовнішнім дефібрилятором, засвоїли тактику дій при асфіксії та судомах.

«Це тільки маленька крапля у великому морі, але досить вагома», – зазначив Олег Водославський про проведений тренінг.

Наступні два тренінги відбудуться упродовж кількох тижнів, а вже з березня студентів-тренерів планують залучати до проведення тренінгів й у ліцеях Івано-Франківська.

Студенти зазначають, що дуже задоволені й з нетерпінням очікують на наступні тренінги, а ще більше – на можливість поділитися здобутими знаннями в майбутньому зі своїми колегами та школярами.

«Щиро дякуємо керівнику КНП «ОКЦЕМД ТА МК ІФОР» Мирону Матейку та Олегу Водославському за підтримку й організацію проведення навчання», – говорить директор коледжу Олександр Бульбук.