У четвер, 21 березня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбувся перший турнір з шахів серед іноземних студентів, учасниками якого стали 16 студентів.

Організаторами змагання стали факультет підготовки іноземних громадян, відділ міжнародних зв'язків та кафедра фізичного виховання, спортивної медицини та ерготерапії. Турнір відбувся в бомбосховищі спорткомплексу ІФНМУ з дотриманням всіх безпекових норм.

Як зазначають організатори, шахи користуються великою популярністю серед іноземних студентів.

«Шахи - це третій вид спорту, після крикету і волейболу, у якому себе проявили іноземні студенти», - говорить завідувач кафедри фізичного виховання, спортивної медицини та ерготерапії Володимир Левко.

Студентський шаховий турнір виявився захопливою подією, під час якої наші студенти демонстрували свою майстерність та стратегічне мислення. Змагання пройшли в атмосфері здорової конкуренції та дружнього співтовариства. Учасники використовували кожен свій хід, щоб продемонструвати своє вміння та розвинуту шахову стратегію.

Відтак, призерами змагань стали: Чокшак - студент 6 курсу - 3 місце, Тхакур Анкіт - студент 3 курсу - 2 місце; переможцем змагань став Фукан Джінту.

Турнір став чудовою можливістю для студентів не лише позмагатися, але й побудувати нові дружні зв'язки та поспілкуватися зі своїми однодумцями.