Сьогодні, 25 березня, адміністрація Івано-Франківського національного медичного університету зустрілася з шестикурсниками медичного факультету для обговорення актуальних питань, зокрема щодо цьогорічного розподілу в інтернатуру.

Зустрічі передувало оприлюднення проєкту наказу МОЗ України «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров’я України» та проведення онлайн конференції-обговорення 22.03.2024 року, ініційованої Міністерством охорони здоров’я України разом з Європейською спільнотою молодих медиків «Клуб інтернів».

Під час зустрічі керівники вишу поговорили зі студентами про їхнє розуміння пропонованих у законопроєкті змін, про те,  на що зараз робиться акцент в Міністерстві охорони здоров’я України щодо необхідності проведення справедливого прозорого розподілу задля забезпечення держави висококваліфікованими кадрами на тих територіях, які цього зараз найбільше потребують.

Студенти ставили питання, що залишилися в них після конференції. Опісля обговорення дискусійних моментів, учасникам зустрічі вдалося дійти консенсусу.

Зустріч провели «без трибун» у відкритому режимі для встановлення комунікації зі студентами: майбутні медики не боялися ставити «незручні» запитання, не боялися негативу з боку адміністрації. У підсумку студентство отримало об’єктивні відповіді на ті питання, на які наразі могли відповісти представники університету. Крім того, студентам було роз’яснено, що вони можуть висловити свої пропозиції на громадському обговоренні.