23 березня 2024 року на базі Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника відбулося Пленарне засідання  XXXV Наукової сесії Івано-Франківського осередку Наукового товариства ім. Шевченка. Учасниками стали й представники Івано-Франківського національного медичного університету.

Делегатами від ІФНМУ були доцент Антон Симчич, голова осередку НТШ в університеті;  професор кафедри ендокринології, доктор медичних наук  Володимир Боцюрко;  доцентка, деканеса фармацевтичного факультету Ірина Федяк; кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри мовознавства Оксана Мельничук.

Розпочав пленарне засідання  вітальним словом до учасників наукового зібрання голова Івано-Франківського осередку НТШ Василь Мойсишин, який наголосив на значній ролі Наукового товариства ім. Шевченка у формуванні та розвитку національної освіти та науки, попри усі виклики тривожного сьогодення.

Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих у російсько-українській війні.

Наш університет був представлений доповіддю на тему «Фармацевтика і волонтерство під час російсько-української війни», з якою виступила деканеса фармацевтичного факультету, кандидатка фармацевтичних наук, доцентка кафедри судової медицини, медичного та фармацевтичного права ІФНМУ Ірина Федяк.

Доцент кафедри загальної та судинної хірургії Антон Симчич проінформував присутніх про результати засідання Медико-біологічної комісії НТШ в ІФНМУ, яке відбулося під його головуванням 19 березня 2024 року.

Завершенням цієї наукової події став концерт у виконанні студентів Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника на пошану 210-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

Присутні  подякували організаторам за проведене свято єднання науки, культури та духовності, відзначивши, що НТШ залишається осердям мовного та інтелектуального патріотизму, а такі заходи консолідують наукову спільноту, дають можливість перебувати у стихії рідного слова, національної науки та освіти.