16 квітня на кафедрі медицини катастроф та військової медицини провели майстер-клас «Алгоритм надання допомоги при тахіаритміях» за участі студентів 5-6 курсів медичного факультету та гуртківців кафедри.

Заняття проводили викладачі кафедри Любов Гордійчук – лікарка станції швидкої невідкладної допомоги, кардіолог, Анна Овчар, Леся Солтисік, Ірина Зарівна, Галина Ситницька.

Як відомо, тахіаритмія є однією з актуальних проблем сучасної кардіології, що створює загрозу для життя і здоров’я людей, відтак питання ранньої діагностики тахіаритмій, контролю ритму і частоти серцевих скорочень представляє науковопрактичний інтерес для студентів та лікарів.

На майстеркласі учасники отримали важливу інформацію щодо діагностики та менеджменту пацієнтів з різноманітними тахіаритміями. Студенти мали можливість оволодіти практичними навичками електричної та медикаментозної кардіоверсії.

Присутні на занятті доцентка кафедри внутрішньої медицини № 2 та медсестринства Галина Барила, методистка навчального відділу Романна Дмитришин підкреслили високий рівень організації майстер-класу і хорошу підготовку студентів наукового гуртка.