У четвер, 1 листопада, в лекційній залі кафедри соціальної медицини та громадського здоров'я відбулися виробничі збори студентів першого курсу медичного факультету Івано-Франківського національного медичного факультету.

Участь у спілкуванні з першокурсниками взяли перший проректор ІФНМУ професор Ганна Ерстенюк, декан медичного факультету професор Роман Яцишин, працівники деканату, завідувачі та викладачі кафедр університету. Вже традиційно на таких заходах новоспечених студентів знайомлять з особливостями навчання в медичному університеті.

«Навчання в нашому університеті є студентоцентровим, — говорить перший проректор ІФНМУ професор Ганна Ерстенюк. — Протягом перших двох місяців навчання першокурсники вже встигли зрозуміти, що навчання в університеті докорінно відрізняється від школи, ліцею чи гімназії. Усі наші викладачі, котрі працюють зі студентами, готові їм допомогти, пройти разом з ними перший курс, який є дуже непростим».

За словами декана медичного факультету, нині на першому курсі навчаються 385 студентів. Вони навчаються за трьома спеціальностями: «Лікувальна справа», «Педіатрія», «Фізична терапія, ерготерапія».

«Сьогодні ми можемо привітати наших студентів з тими першими двома місяцями навчання, адже це був непростий період, і ми хвилювалися, як вони адаптуються до нових умов, — говорить Роман Яцишин. — На жаль, ми вже мали трьох студентів, які на жаль, помилилися з вибором професії, і з якими ми були змушені попрощатися. А з тими студентами, які є сьогодні в цій аудиторії, думаю, ми будемо працювати всі шість років».