Днями на базі Івано-Франківського національного медичного університету відбулося засідання регіональної експертної ради відзнаки за професіоналізм та милосердя Орден Святого Пантелеймона.

Визначені кандидатури від Прикарпаття для участі в конкурсі на отримання відзнаки за професіоналізм та милосердя в 2019 році «Орден Святого Пантелеймона» і «Медаль Святого Пантелеймона». Ця відзнака, яку ще називають «медичним Оскаром», популяризує фах медика, культивує гуманність та милосердя у суспільстві.

На засіданні регіональної ради Івано-Франківської області, яку цього року очолює професор кафедри ендокринології ІФНМУ Володимир Боцюрко, розглянули подання від трудових колективів і громадських організацій і визначили кандидатури в окремих номінаціях.

«Орден Святого Пантелеймона»

Номінація «Найкращий лікар» — Михайло Шевчук, доктор медичних наук, професор кафедри хірургії ННІ післядипломної освіти ІФНМУ.

Номінація «Новатор охорони здоров’я» — Василь Попович, доктор медичних наук, професор кафедри оториноларингології та офтальмології з курсом хірургії голови і шиї ІФНМУ.

Номінація «За досягнення в міжнародній співпраці в охороні здоров’я» — Володимир Гінчицький, завідувач відділення судинної хірургії обласної клінічної лікарні.

Номінація «Взірець служіння суспільству» — отець Ярослав Рохман, капелан Івано-Франківського клінічного центру паліативної допомоги, голова комісії у справах душпастирства Івано-Франківської архієпархії УГКЦ.

«Медаль Святого Пантелеймона»

Номінація «За лікарське мистецтво» — Олексій Гудз, кандидат медичних наук, асистент кафедри хірургії ННІ післядипломної освіти ІФНМУ.

Номінація «За наукові розробки в медицині» — Володимир Палійчук, кандидат медичних наук, асистент кафедри ортопедичної стоматології ІФНМУ.

Згідно з процедурою, кандидатури на отримання відзнаки подані до Києва на розгляд Національної експертної комісії. Вже там визначатимуть найкращих. Як розповів професор Володимир Боцюрко, він презентуватиме кожного кандидата від Прикарпаття у столиці, так само своїх кандидатів представлятимуть представники регіональних рад з усіх областей України. Національна експертна комісія проведе аналіз документів кандидатів та рекомендує не більше п’яти кращих в кожній номінації Поважній раді для присудження відзнаки. Урочиста церемонія нагородження відбудеться 9 серпня у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.