На фармацевтичному факультеті Івано-Франківського національного медичного університету у середу, 20 листопада, відбулися виробничі збори зі студентами третього курсу.

Участь у спілкуванні взяли перший проректор університету професор Ганна Ерстенюк, декан фармацевтичного факультету доцент Ірина Федяк, завідувачі профільних кафедр, викладачі.

Ірина Федяк представила присутнім презентацію, в якій було детально проаналізовано різні аспекти життя курсу. Так, зараз на третьому курсі навчається 41 студент, разом зі студентами заочної форми навчання — 54 студенти. Переважна більшість проживають в Івано-Франківській області, також є представники Львівської, Закарпатської, Тернопільської, Донецької та Волинської областей. Староста курсу — Катерина Хмілевська.

Головною темою спілкування був єдиний державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ), який запроваджений Міністерством охорони здоров’я з 2019 року. Він складається з «Кроку 1. Фармація» та іспиту з іноземної мови професійного спрямування.

Як зауважила Ірина Федяк, минулого року студенти ІФНМУ за результатами «Кроку 1. Фармація» посіли третє місце в Україні. Декан закликала цьогорічних третьокурсників поставитися відповідально до цього навчального року і витримати високу планку, встановлену попередниками. Крім того, студентам треба пам’ятати, що цьогоріч також відбудеться підсумковий ректорський контроль, який необхідно здати на 75% і вище, інакше студента не допустять до ЄДКІ.

«Навчання в університеті є партнерським процесом, — звернулась до студентів перший проректор Ганна Ерстенюк. — Викладачі надають усі можливі матеріали для навчання, але студентам потрібно брати ці знання, бути зацікавленими в зростанні, працювати над собою. Аби добре здати іспит, недостатньо просто робити тести попередніх років. Треба дійсно знати навчальну дисципліну, тоді жоден іспит чи ректорський контроль не буде проблемою».