Днями клініка Івано-Франківського національного медичного університету поповнилась новим сучасним обладнанням — ректорат придбав новітній кисневий концентратор «Біомед» JAY-10.

Апарат може бути використаний для лікування пацієнтів з захворюваннями органів дихання, серцево-судинної системи, судин головного мозку, а також з профілактичною метою. Його широко застосовують у медичних закладах різного профілю: клініки, медичні центри, санаторії.

«Цей прилад використовують для тих хворих, які потребують більшої кількості кисню, ніж є в атмосферному повітрі, — розповідає директор університетської клініки Марія Семотюк. — Повітря, яким ми дихаємо складається з 21% кисню, 78% азоту та одного відсотка інших газів. Так от цей апарат виділяє з повітря тільки кисень і подає його пацієнту».

Колектив клініки дуже дякує ректорату університету за придбання нового обладнання. Його використовуватимуть для пацієнтів із захворюваннями серцево-судинної системи, хронічними захворюваннями легень. У зв’язку із перепрофілюванням найбільших лікарень Івано-Франківська під потреби лікування людей із COVID-19, міська влада та ІФНМУ домовились, що частина іванофранківців із соматичними, терапевтичними хворобами будуть направлятися до університетської клініки. Навантаження на клініку дещо зросло, і додатковий кисневий концентратор є дуже необхідним, тим паче, що він оснащений подвійним потоком і може подавати кисень одразу двом пацієнтам.

Боротьба з новим коронавірусом триває. Нині частина професорсько-викладацького складу університету працює на передовій у цьому протистоянні, багато студентів стали медичними сестрами і братами. Їхні історії — у найближчих публікаціях.

Залишайтеся в безпеці і будьте здорові!