У вівторок, 9 листопада, кафедра мовознавства спільно з відділом інформаційно-аналітичного забезпечення провели діагностичне тестування для працівників та студентів Івано-Франківського національного медичного університету.

Метою події було визначення рівня знань англійської мови осіб, які бажають складати іспит FCE (на рівень В2). В умовах карантину тестування проводилося в дистанційному форматі. Викладачі кафедри мовознавства повністю забезпечили наповнення курсу тестовими матеріалами та завданнями, що спрямовані на формат іспиту FCE. Претест складається із трьох частин (section A, B, C) з різними рівнями складності та типами завдань для перевірки навичок граматики, читання та лексики.

Перша частина «А» містить шістдесят тестових запитань з чотирма варіантами відповіді. Вона спрямована на перевірку знань граматичного аспекту англійської мови.

Друга частина «В» включає в себе два тексти. Уважно прочитавши їх, потрібно вставити слово із запропонованих чотирьох варіантів відповідей, обов’язково зважаючи на правила побудови речень в англійській мові.

Третя частина «С» найбільш наближена до формату іспиту FCE. Під час підготовки до іспиту слухачі мають можливість тренуватись на таких завданнях під час великих та малих трейнерів. Завдання розраховані на логічне розуміння тексту. Прочитавши їх, учасникам тестування потрібно замість пропусків вставити правильний варіант, враховуючи, що один із них є зайвим і не стосується контексту, та утворювати похідні слова від поданих у тексті.

Тест проводився на університетській платформі online-навчання courses.ifnmu.edu.ua, що використовує програмне забезпечення з відкритим вихідним кодом – OpenEDX. Цей курс захищений та обмежений у часі (1 год 10 хв). Одразу після завершення учасники можуть побачити свій результат у вигляді бала та відсотка, що пізніше будуть переведені у рівень А, В, С. Загалом охочих випробувати свої знання володіння англійською мовою виявилося чимало — 33 особи.

Нагадаємо, що зараз до грудневого іспиту FCE вже готується дві групи, а за результатами останнього тестування буде сформовано нові групи НТЦ (напрямку підготовки до іспиту FCE) для навчання у весняному семестрі 2021-2022 навчального року відповідно до визначеного рівня володіння англійською мовою.

Зазначимо, що відповідні діагностичні тестування відбуваються в рамках кампанії зі збільшення кількості викладачів, які мають сертифікати міжнародного зразка рівня В2 з англійської мови. Це забезпечує подальше проходження університетом ліцензування та акредитації, з правом викладання іноземним громадянам.