На фармацевтичному факультеті Івано-Франківського національного медичного університету завершилась державна атестація студентів заочної форми навчання. 10 лютого тут відбудеться урочисте вручення дипломів випускникам.

Як повідомляють в деканаті, вручення почнеться об 11:00 і відбудеться в кілька етапів для дотримання карантинних обмежень. Загалом факультет цього року випускає 102 магістрів фармації, промислової фармації, фармацевтів.

Нагадаємо, ці випускники складали другий етап ЄДКІ – «Крок-2. Фармація», захищали магістерські роботи і, зрештою, складали Об’єктивний структурований практичний іспит на базі навчально-практичного центру «Фармація» та в лабораторіях практичної фармації фармацевтичного корпусу.

Деканеса фармацевтичного факультету, доцентка Ірина Федяк розповідає, що серед випускників 51 людина вже працює у фармацевтичних закладах. Вони виконують обов'язки асистентів фармацевтів у різних аптечних мережах Івано-Франківської та інших областей. Тому практична частина Єдиного державного кваліфікаційного іспиту в них превалювала над теоретичною. Інші випускники продовжують трудитися медсестрами чи фельдшерами або перебувають у декретній відпустці.

Після отримання дипломів випускники мають змогу продовжити навчання в ІФНМУ на інтернатурі.