Під час пандемії COVID-19 викладачі, студенти та лікарі-інтерни Івано-Франківського національного медичного університету активно включилися в боротьбу з важкою недугою. Однією з установ, де студенти та інтерни надають свою волонтерську допомогу, є вірусологічна лабораторія Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України.

Як зазначає генеральний директор обласного центру контролю та профілактики хвороб Руслан Савчук, майбутні спеціалісти-медики на волонтерських засадах, у вільний від навчання час активно допомагали працівникам лабораторії в оформленні результатів ПЛР-тестувань та у веденні електронної реєстрації даних.

«Від імені нашого колективу висловлюю щиру подяку ректору ІФНМУ професору Миколі Рожку, студентам та лікарям-інтернам університету за допомогу працівникам вірусологічної лабораторії. — говорить Руслан Савчук. — Ваша допомога в час максимальних навантажень на працівників вірусологічної лабораторії неоціненна. Дякуємо вам, колеги!»

Нагадаємо, нині в університеті працюють два центри масової вакцинації населення, де медикам також допомагають лікарі-інтерни та студенти ІФНМУ. Під час відвідин університету у грудні минулого року Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль назвав ці центри одними з кращих, які він бачив.