В Івано-франківському національному медичному університеті у четвер, 17 лютого, відбулися виробничі збори зі студентами четвертого курсу спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія.

Основна увага під час спілкування була приділена підготовці випускників до державної підсумкової атестації та вступу на магістратуру. Участь у зборах взяли декан медичного факультету професор Роман Яцишин, заступник декана доцент Роман Мерена, представники приймальної комісії, навчального відділу, профільних кафедр.

Відповідальний секретар приймальної комісії доцент Ігор Сарапук розповів про те, як цього року відбуватиметься прийом на перший курс для здобуття ступеня магістра. Особливу увагу Ігор Сарапук звернув на Єдиний вступний іспит з іноземної мови (ЄВІ), який матиме ваговий коефіцієнт 0,25. Особам, які здобудуть освітній ступінь бакалавра в 2022 році, в якості результату фахового вступного випробування (ваговий коефіцієнт 0,75) зараховується результат єдиного державного кваліфікаційного іспиту.

Викладачка кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії з курсом фізичного виховання Олеся Янів, яка цього року є секретарем державної екзаменаційної комісії, розповіла студентам про те, як будуть відбуватися державні іспити.

Керівник навчального відділу Володимир Голуб розповів про проходження переддипломної практики.

Професор Роман Яцишин закликав студентів сумлінно підготуватися до цього відповідального етапу в їхньому навчанні. За його словами, деканат готує спеціальне опитування для студентів, аби зібрати їхні відгуки про практику. Ця інформація дозволить зробити освітній процес ще якіснішим. "До завершення навчання залишається чотири місяці, - говорить Роман Яцишин. - Використовуйте цей час із максимальним ефектом. Навчайтеся, спілкуйтеся один з одним, адже студентство - це найкращі роки життя".