На кафедрі фізичної реабілітації, ерготерапії з курсом фізичного виховання ІФНМУ 21 лютого відбулося відкрите практичне заняття, присвячене баскетболу. Своїми навичками зі студентами-медиками першого курсу поділилися професійні баскетболістки жіночої команди БК «Франківськ», яка нині грає в Суперлізі чемпіонату України.

Проводив заняття доцент Роман Михайленко. Спершу під його керівництвом студентки виконали розминку і загально-розвивальні вправи для м’язів ніг. Далі почалося найцікавіше майстер-клас від професіоналів. Під керівництвом викладача разом із баскетболістками БК «Франківськ» студентки вчилися елементам індивідуального та зонального захисту в баскетболі, ознайомилися з правилами цієї гри і навіть зіграли товариський двосторонній матч.

Як каже завідувач курсом фізичного виховання, доцент Володимир Левко, такі майстер-класи для студентів від професійних спортсменів на кафедрі проводять не вперше. «Такі спільні заняття викликають особливе зацікавлення в студентів, а наші викладачі у свою чергу можуть відібрати потенційних кандидатів до студентських збірних команд нашого університету, — говорить Володимир Левко. — Ось і сьогодні ми побачили двох дівчат, які мають непогані завдатки для баскетболу».

В ІФНМУ і далі відбуватимуться такі відкриті заняття і майстер-класи. Викладачі кафедри дякують гравцям БК «Франківськ» за візит, спільне заняття і бажають усій команді успіхів і перемог!