У понеділок, вівторок та середу ( 28 лютого, 1-2 березня)  Іван-Франківський національний медичний університет відчиняє свої двері для містян та  проводить навчання з надання невідкладної медичної допомоги в умовах війни. Початок о 11 год. у центральному корпусі вишу. Про кожен захід інформуватимемо додатково.

 

  1. Базовий курс «Надання невідкладної допомоги в умовах війни» за методикою вишколу завідувача кафедри травматології та ортопедії професора Вадима Сулими для всіх охочих без медичної освіти.
    Реєстрація за посиланням: https://seb-co.net/registration_practical_center
  2. Теорія та практика від фахівців кафедри військової медицини та медицини катастроф. Для студентів-медиків, викладачів та медпрацівників. Щодня об 11:00 та о 14:00.
    Реєстрація за посиланням: (перейти за покликанням)
  3. Онлайн-лекція «Пологи в умовах війни» завідувачки кафедри акушерства та гінекології професорки Наталії Геник. ( день та час повідомимо додатково)
  4. «Психологічна стійкість в умовах війни», лекція викладачки з медичної психології Ірини Кахно. ( день та час повідомимо додатково)

Стежте за оновленнями та стрімом на Facebook-сторінці вишу.

 

Відгуки містян попередніх днів.

Наталія Романчук, айті-спеціалістка:

«Я тут, бо важко залишатися вдома і переживати. Надавати допомогу в таких умовах нас не вчили, тому це дужі важливі знання. Я прийшла зі своїм чоловіком, який по обіді йде у воєнкомат, але зараз ми тут обоє, щоби якнайшвидше навчитися бути потрібними в цей непростий час».

Марія Козакевич, громадська активістка:

«Нам розповідали, як давати раду потерпілим поки не приїхали медики. Кому першому, як не зашкодити та бути корисним. Ми практикувались ставити джгути, щоб зупинити кровотечу і накласти пов'язку, як правильно перевернути людину на бік, щоби не запав язик, як звільнити дихальні шляхи, перевіряти пульс і дихання, накласти шину, зробити непрямий масаж серця і штучне дихання. Відтепер знаю, які розпізнавати ознаки смерті, у яких випадках не включатися в допомогу поки не приїхали медики...". А ще як забезпечити мобілізацію, тобто правильно знерухомити ушкоджену частину тіла (ногу чи руку), щоб треба постаратись зігріти людину, чимось накрити, напоїти водою (можна з содою, щоб було лужне середовище). що самому краще не виймати з-під обломків, а дочекатись мнсників і не виймати якісь осколки - це краще зроблять медики..».

Співорганізатори заходів: актив студентської газети «Ескулап-ІФ» та науково-дослідницького простору «SebCo»

P.s. Фото попередніх днів

 

Віримо в перемогу!

Підтримуємо Збройні сили України!

Слава Україні!