Вчора, 7 березня, з румунського кордону повернулася делегація нашого університету. Від колег та партнерів ІФНМУ на підтримку України надійшли вантажі гуманітарної допомоги з Німеччини та Польщі.

На жаль, масштабна російсько-українська війна триває, але нашу перемогу наближають українські захисники та всі, хто допомагає.

Гуманітарна допомога до Івано-Франківська надійшла з німецького міста Бремен, а на румунському кордоні її отримали представники делегації відділу міжнародних зв’язків Івано-Франківського національного медичного університету.

За словами завідувача кафедри психіатрії, наркології та медичної психології ІФНМУ Михайла Пустовойта, дружба та колегіальність не мають кордонів і підтвердженням тому була пропозиція про допомогу від колеги з Німеччини, із яким йому в мирний час доводилось співпрацювали в Одесі. Тож вантажі з гуманітарною допомогою надійшли за сприяння пастора бременської лютеранської церкви св. Марка Андрія Гамбурга.

«Медичні служби місцевої тероборони та ЗСУ отримали допомогу від наших колег та партнерів з Німеччини та Польщі. І це для нас важлива та цінна підтримка у такий важкий для країни час», - говорить один з учасників делегації прийому вантажів, професор ІФНМУ Руслан Козовий.

Після прибуття до Івано-Франківська розподіл вантажів двох фур із продуктами, речами та засобами гігієни для фронту та переселенців здійснила місцева військово-цивільна адміністрація.

Також цими днями до Івано-Франківська надійшла гуманітарна медична допомога для фронту від колег і партнерів нашого вишу з польського міста Ополє.

З ініціативи випускника ІФНМУ, професора Державної вищої медичної професійної школи в Ополє Ярослава Багрія польські медики зібрали та передали для потреб української армії кілька карет швидкої допомоги з медикаменти. Машини залишилися для потреб служби екстреної медичної допомоги області.

Допомагають медики з Італії. Зокрема, фонд університетської лікарні «Campus Bio-Medico» бере участь у зборі ліків та медичних виробів. Здійснюють цю діяльність для підтримки українського населення, яке постраждало від війни за сприяння регіону Лаціо, Міжнародного Червоного Хреста та Громадського захисту. Днями італійці направили гуманітарний вантаж зі 140 000 предметів, у тому числі: засоби індивідуального захисту, ліки та матеріали, необхідні для індукування анестезії, до яких додані препарати для невідкладного лікування зупинки серця, жарознижуючі, протизапальні, антибіотики, антикоагулянти та інші спеціальні лікарські засоби. Медики Італії продовжують опрацьовувати запити від українських лікарів та волонтерів, за що дякуємо їм та всім небайдужим, які наближають нашу перемогу в боротьбі з ворогом.

Зазначимо також, що у центральному корпусі вишу щодня з 9.00 до 17.00 працює волонтерський координаційний штаб. Всі охочі можуть приносити продукти харчування, медикаменти, необхідні речі побуту для переселенців та військових. Збір продовжується.

До перемоги!

Слава Україні!