В університеті стартував освітній курс для майбутніх стоматологів. Досвідом та знаннями зі студентами діляться випускники стоматфакультету.

У середу, 4 травня, для студентів стоматологічного факультету прочитали онлайн-лекцію з ортопедичної стоматології на тему: «Як правильно вибрати цемент для фіксації». Запрошена лекторка, менеджерка з клінічної освіти компанії Dentsply Sirona Оксана Докашенко особливо зацікавила випускників, інтернів та лікарів-ортопедів.

Попередньо до курсу онлайн-лекцій долучилася також керівниця навчального центру «NISEMED» тренерка Swiss Dental Academy Наталія Когут.

Випускниця стоматологічного факультету ІФНМУ неодноразово в той чи інший спосіб долучалася до університетських подій та брала участь в різних освітніх проєктах.
Цього разу Наталія розповідала про планування гігієнічної реабілітації.

«Відомо, що будь-яку хворобу краще попередити, ніж вилікувати, - говорить Наталія Когут. - Тому ми розглядали етапи професійної гігієни ротової порожнини, підбір засобів індивідуальної гігієни з метою попередження та розвитку стоматологічних захворювань тощо».

Декан стоматфакультету Олександр Бугерчук говорить про важливість практичних навиків для майбутніх стоматологів і складність навчання в умовах війни, що деякі кафедри використовують навчальні відеоролики або шукають інші способи пояснити предмет на практиці та урізноманітнити методи подачі матеріалу.

«Час від часу наші викладачі транслюють практичні процеси безпосередньо з клініки, якщо є така змога. Наприклад, на заняттях з ортопедичної стоматології технік показує, а викладач пояснює, - зазначає декан Бугерчук. - Але оскільки наші студенти не мають змоги повноцінно практикувати в умовах дистанційного навчання, то ми вирішили урізноманітнити цей процес і залучили до проведення онлайн-лекцій наших випускників. Бачимо, що є зацікавленість».

Працівники деканату запрошують всіх охочих стоматологів-практиків долучатися до освітнього курсу. Зголошення приймають за телефоном:
0 (95) 132 8679 ( Назарій Саган)